Z soboty na niedzielę 29/30 stycznia 2011 wyruszamy na kolejną "Die lange Nacht der Museen" w Berlinie. Tym razem impreza przebiega pod hasłem "Ciało spotyka duszę". Program imprezy w języku niemieckimdo pobrania tutaj. Wygląda bardzo ciekawie - szczegóły wkrótce. Pozdrawiam. Michał.
1. Altes Museum: Zbiory antyczne
Zbiory ze starożytnego Rzymu i Gracji, Sztuka Etrusków.
2. Berlińskie Muzeum Medycyny
300 lat historii medycyny
3. Muzeum gier komputerowych
4. Centrum dokumentacji Topografia Terroru
W miejscu gdzie w czasie istnienia III Rzeszy znajdowały się centrale niemiecjij tajnej policji, SS i urzdęów bezpieczeństwa otwarto w 2010 centrum dokumentacji pod nazwą “Topografia Terroru”.
5. Symulator lotów Berlin
zasiądź za sterami Boeinga 737!
6. Kulturforum Potsdamer Platz Galeria Obrazów
Starzy Mistrzowie XIII-XVIII w.
7. Muzeum Przyrody
ok 30 mln eksponatów
8. Science Center Techniki Medycznej
Wystawa interaktywna »Pojmijmy co nas porusza« - co dzieje się podczas chodzenia i chwytania. Poznamy możliwości naszego ciała.
9. Zeiss-Großplanetarium
Late Night Special
- pokaz laserowy
10. Zoo-Aquarium Berlin
11000 zwierząt 900 gatunków ze wszystkich kontynentów.
Decydujemy się na 3 z powyższych propozycji. Może na koniec Planetarium. Czekam na zgłoszenia i propozycje. Liczba miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.
Zostały tylko 4 wolne miejsca na wyjazd do Berlina. Zapraszam niezdecydowanych. Koszt wyjazdu 65 zł plus 15 Euro. Pozdrawiam.
Informacja dla Pana Michała z Polickiego Klubu Cyklistów "Sama Rama"
Nie bardzo wiem jaką techniką się w tym momencie posługuję i czy wiadomośc dojdzie do właściwego adresata.
Bezpośredniego adresu e-mailowego nie udało mi się znaleść. Poniższą treść przesłałem na wszelki wypadek również na adres poczty elektronicznej: lp.pw|wagw#lp.pw|wagw . Jeśli można by prosić przy okazji o bezpośredni adres mejlowy do Pana to bardzo proszę.
Informacja dotyczy: zgłoszenie 2 osób do udziału w rajdzie "Z niemieckimi wędrowcami po terenach leśnych wokół Rieth" w dniu 5 lutego 2011
Dzień dobry !
Chciałbym, jeśli to możliwe, zgłosić udział dwóch osób w rajdzie "Z niemieckimi wędrowcami po terenach leśnych wokół Rieth" w dniu 5 lutego.
Nie chciałbym sprawiać kłopotu więc do Ludwigshof dotrzemy na godzinę 10.00 na własną rękę.
Dziękuję
Karol Kowalski
Anna Kowalska